KVĚTÁK ZAPEČENÝ V SÝROVOŽAMPIONOVÉ ŠALŠI.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZELENINA / 




POSTUP PŘÍPRVY: Velký květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Dáme okapat a růžičky rozložíme do máslem vymaštěného pekáčku.
Připravíme šalši. Vlastně omáčku. Dvě lžíce másla rozehřejeme, opečeme drobně krájenou cibuli, 2 - 4 plátky žampionů nebo jiných hub a kousek nakrájené červené papriky. Zasypeme 2 lžícemi mouky, zasmahneme na světlou jíšku, osolíme, okořeníme bílým pepřem, špetkou strouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky anýzu. Zalijeme 1 dl vody, prošleháme, přilijeme 1 dl husté zakysané smetany, přidáme i lžíci petrželky. Vzniklou "šalší" květák přelijeme, posypeme 2 - 4 lžícemi strouhaného sýra a zapečeme. Chutnají k tomu opečené plátky brambor nebo americké brambory.

KVĚTÁK ZAPEČENÝ V SÝROVOŽAMPIONOVÉ ŠALŠI. KVĚTÁK ZAPEČENÝ V SÝROVOŽAMPIONOVÉ ŠALŠI.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1335 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz